Bij Mondzorg Berkel

De tandheelkundige zorg voor volwassenen zit niet in de basisverzekering. Of een tandartsverzekering zinvol is, hangt af van een aantal zaken. Allereerst verschilt dit per persoon. Daar komt bij dat er veel verzekeringen zijn met allemaal een andere dekking. U moet zelf afwegen of de premie voor de tandartsverzekering opweegt tegen de kosten van de tandheelkundige behandeling in uw specifieke situatie. Meer informatie over de verzekeringen leest u hieronder.

Verzekeringen 2020

Hoeveel u vergoed krijgt voor uw tandartsbehandeling is afhankelijk van het type behandeling, uw eigen risico en welk aanvullend pakket u eventueel heeft. In het basispakket gelden verschillende regels voor personen onder de 18 jaar. Ook zijn er een aantal tandheelkundige behandelingen beschikbaar voor alle verzekerden (alle leeftijden).

Het minimaal verplicht eigen risico wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. In 2020 is dat €385,- per jaar. Dit staat echter los van een eventuele verplichte eigen bijdrage/vergoeding van uw tandartskosten waar u via een aanvullend pakket eventueel recht op hebt. 

Tandartskosten in basisverzekering <18 jaar

De basisverzekering tot 18 jaar is vrij uitgebreid. Denkt u hierbij aan periodieke controle, tandsteen verwijderen, vullingen en chirurgische tandheelkundige hulp. U kunt uw verzekeringspolis raadplegen voor een overzicht bij uw verzekering. 

Tandartskosten in basisverzekering >18 jaar

Het grootste verschil voor mensen van 18 jaar en ouder is dat de periodieke controle niet in het basispakket valt. Wel worden de kosten van chirurgische tandheelkundige hulp, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten vergoed.

Stoornissen of afwijkingen

Wanneer er een ernstige (ontwikkelings)stoornis of afwijking van de mond is, wordt dit voor iedere verzekerden vergoed, ongeacht de leeftijd. Orthodontie en implantaten vallen ook onder bijzondere tandheelkundige zorg. 

De basisverzekering vergoedt bijzondere tandheelkundige zorg aan alle verzekerden als er een ernstige (ontwikkelings)stoornis of afwijking van de mond is. Orthodontie en implantaten vallen ook onder bijzondere tandheelkundige zorg. Meer over de basisverzekering en tandartskosten leest u op de website van de Rijksoverheid.

Wettelijke eigen bijdrage

De wettelijke eigen bijdrage is een gedeelte van medische kosten die u voor bepaalde behandeling of medicijnen zelf moet betalen. Let op: De wettelijke eigen bijdrage is iets anders dan het eigen risico. Lees meer op de website van Tandartsverzekering.nl

Aanvullende verzekering

Wilt u meer kosten voor de tandarts vergoed krijgen? Dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Welke behandelingen en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar. Meer informatie daarover vindt u op de website van de zorgwijzer.

Reageren op nota

De facturen en betalingen voor Mondzorg Berkel worden verzorgd door Infomedics, een betrouwbaar en gespecialiseerd bedrijf. Vragen over nota’s en betalingen mogen dan ook rechtstreeks worden gesteld aan Infomedics. Wilt u reageren op een nota of heeft u een specifieke vraag over nota’s of behandelingen? Klik dan op de onderstaande link.

Als u er niet uitkomt mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via info@mondzorgberkel.nl.

Contact

Heeft u vragen, wilt u advies of wilt u een afspraak maken? Dat kan! Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Adres: Berkelse Poort 45 | 2651 JX Berkel en Rodenrijs

 Telefoon: 010 – 519 69 00

 E-mail: info@mondzorgberkel.nl